top of page

BOTOX

Botoulinumtoxin även kallat botox är ett muskelavslappnande läkemedel som används både i estetiska och medicinska syften. När huden åldras är det vanligare att rynkor och linjer blir mer framträdande i ansiktet. När vi jobbar med en viss mimik som till exempel rynkar panna, krattar eller koncentrerar oss, så uppstår linjer med tiden i huden. Detta pga av att huden förlorar sin elasticitet och för att mimiken upprepas flertal gånger. Dynamiska rynkor är de som uppstår vid rörelse och statiska är de som stannar kvar även i viloläge. Botox fungerar bäst för att förebygga de statiska rynkorna från att uppstå. Rynkor på vissa områden i ansiktet kan upplevas som ålderstecken medans andra kan vara charmiga. Inte alla muskler kan behandlas med botox, vanligast är att behandla övre ansiktet.

 

Botox fungerar så att det tillfälligt blockerar en nervsignal som gör att muskeln dras samman och resultatet blir då ett piggare, gladare och yngre utseende. Målet är alltid att det ska se naturligt ut och inte bli helt stelt. Behandlingen går fort och är relativt smärtfri, en svidande känsla kan komma i samband med injektionen men är snabbt övergående.

 

Resultatet

 

De estetiska områdena att behandla med botox kan tillexempel vara, arga rynkan, pannan, kråksparkar, gummy smile, bunnylines, lipflip m.m. 

 

De medicinska områdena är hyperhidros (överdriven svettning), spänning i käkmuskeln och huvudvärk.

 

Har du fler funderingar eller frågor om botox eller undrar om det är en behandling som passar dig? Boka en konsultation via Bokadirekt.

 

Att tänka på 24h efter en botoxbehandling:

  • Inte sola, träna eller basta.

  • Inte dricka större mängder alkohol.

  • Inte sminka sig.

  • Inte massera eller trycka för hårt på det behandlade området.

  • Inte ligga på sidan på ca 4h, försöka vara upprätt.

bottom of page