top of page

MICRONEEDLING

SkinPen skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av ärrvävnad, utan att den generella hudstrukturen påverkas.

Microneedling är en nålbehandling där tunna nålar av rostfritt stål penetrerar det översta hudlagret, man gör en kontrollerad skada på huden. Nåldjupet varierar mellan 0,25 mm – 2 mm beroende på behandlingsområde. Penetrationen av nålar (15 st) gör så att flertal mikrokanaler skapas i huden vilket resulterar till att kroppen tror att den är skadad och ökar därmed produktionen av kollagen och nya kapillärer bildas.

SkinPen® är den första FDA-godkända och medicinskt CE-märkta microneedling penna. Det är en säker behandlingsmetod med utmärkta och kliniskt bevisade resultat. Den enda pennan som garanterar att smittspridning ej sker! Kliniska studier - har visat att 80% upplever en förbättrad hudstruktur redan 1 månad efter första behandlingen och 90% upplever förbättring efter 6 månader. Relativt smärtfri behandling som tar ca 30 min och ger fina resultat på huden. För att uppnå maximalt resultat rekommenderas att upprepa behandlingen 3 gånger med 4 veckors mellanrum.

 

Resultatet

 

Föryngring och förbättring av hudens struktur genom reducering av fina linjer (rynkor), acneärr, ärr och ojämnheter. Andra effekter är reducering av stora porer samt minskar hudbristningar och pigmenteringar.

 

Har du fler funderingar eller frågor om botox eller undrar om det är en behandling som passar dig? Boka en konsultation via Bokadirekt.

 

Att tänka på 24h efter en behandling med microneedling:

  • Inte sola, träna eller basta.

  • Inte dricka större mängder alkohol.

  • Inte sminka sig.

  • Inte massera eller trycka för hårt på det behandlade området.

  • Inte ligga på sidan på ca 4h, försöka vara upprätt.

bottom of page